Υπάρχουν πολλοί τύποι και μάρκες των μη συνταγογραφούμενων κρέμα ρυτίδων , όλοι τους touted να είναι το καλύτερο, το πιο εξελιγμένο, ή το απόλυτο όπλο για την καταπολέμηση των ρυτίδων. Μερικοί από αυτούς περιέχουν συστατικά τα οποία θα μπορούσαν να μειώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων. Τα συστατικά αυτά περιλαμβάνουν τρετινοΐνη, άλφα υδροξύ οξέα (AHA), βήτα υδροξυ οξέα (ΒΗΑ), γλυκολικό οξύ, σαλικυλικό οξύ, γαλακτικό οξύ, τριχλωροξικού οξέος, φαινόλη, και Q10, μεταξύ άλλων. Πάμε να εξερευνήσουμε το πώς μερικά από αυτά τα συστατικά θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων.
Alpha υδροξύ οξέα είναι ένας συλλογικός όρος για οξέα που προέρχονται από προϊόντα διατροφής. Αυτά τα οξέα περιλαμβάνουν το γλυκολικό οξύ, το γαλακτικό οξύ, μηλικό οξύ, κιτρικό οξύ και τρυγικό οξύ. Με τη μείωση προσκόλλησης κυττάρων στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, τα οξέα άλφα υδροξύ προωθήσει την ανανέωση της εξωτερικής επιφάνειας του δέρματος με απολέπιση. Γλυκολικό οξύ, που έχουν τη μικρότερη μοριακό μέγεθος και, συνεπώς, σε καλύτερη θέση να διαπεράσουν το δέρμα για μέγιστη αποτελεσματικότητα, είναι η ΑΗΑ πιο ευρέως χρησιμοποιούνται στην κρέμα ρυτίδων.
Βήτα υδροξύ οξέα έχουν μια παρόμοια λειτουργία, όπως το άλφα υδροξύ οξύ. Αυτά προωθούν την κατάργηση του το εξωτερικό στρώμα του δέρματος για να ενθαρρύνουν την εμφάνιση μιας νεότερης και νεανική επιφάνεια του δέρματος. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το πρώτο είναι λιποδιαλυτές, ενώ το τελευταίο είναι υδατοδιαλυτό. Επειδή είναι λιποδιαλυτές, BHAs διεισδύουν λιπαρό δέρμα καλύτερα από AHAs μπορεί. Σαλικυλικό οξύ, το οποίο παράγεται από τη βιοσύνθεση της φαινυλαλανίνης πρωτεΐνη, είναι το BHA που χρησιμοποιείται πιο συχνά στην κρέμα ρυτίδων και άλλα καλλυντικά αντιγήρανσης προετοιμασίες.
Tretinoin είναι η βιταμίνη Α σε μορφή οξέος. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία της ακμής και pilaris κεράτωση, μια κατάσταση που ονομάζεται επίσης και το δέρμα κοτόπουλου και χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση των ακατέργαστων ανωμαλίες στο δέρμα. Προωθεί την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, μια πρωτεΐνη του συνδετικού ιστού που αποτελεί το κύριο συστατικό του δέρματος. Η δράση αυτή βοηθά τους χρήστες κρέμα ρυτίδων έχουν νεανικό δέρμα.
Τριχλωροξικού οξέος, ένα ανάλογο της οξικό οξύ, είναι ένα άλλο συστατικό κρέμα ρυτίδων. Επίσης γνωστό ως trichloroethanoic οξύ, είναι ένα κοινό συστατικό των καλλυντικών παρασκευασμάτων που χρησιμοποιούνται για χημικό peeling, αφαίρεση τατουάζ, και κρεατοελλιά θεραπεία. Σκοτώνει τα κύτταρα του δέρματος, ενθαρρύνοντας έτσι την παραγωγή νέων κυττάρων. Η αναγέννηση της επιφάνειας του δέρματος στη συνέχεια θα είναι ομαλότερη και έχουν λιγότερες ρυτίδες από την παλαιά επιφάνεια.
Φαινόλη, γνωστό και ως καρβολικό οξύ, χρησιμοποιήθηκε ως αντισηπτικό το 1800. Εμποδίζει υπεριώδους ακτινοβολίας βλάβη στο δέρμα και είναι ένα exfoliant. Επειδή προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και ενθαρρύνει την απόπτωση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, είναι ένα κοινό συστατικό των αντιηλιακών λύσεις και πολλά εμπορικά σήματα των κρέμα ρυτίδων, καθώς και των βαφών μαλλιών και του δέρματος ελάφρυνση παρασκευάσματα.
Q10, γνωστό στους επιστημονικούς κύκλους ως συνένζυμο Q10, είναι μια βιταμίνη-όπως ουσία που είναι ζωτικής σημασίας για την φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων. Παρούσα σε κάθε κύτταρο του σώματος, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας. Είναι μια ισχυρή συνιστώσα της κρέμας ρυτίδων διότι εξουδετερώνει τη ζημία που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση των ρυτίδων και των γραμμών του προσώπου.
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά αντι γήρανσης κρέμες που διατίθενται στην αγορά. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ιδιαίτερη κρέμα ρυτίδων, το καλύτερο είναι να μάθετε για τις ευεργετικές, καθώς και οι αρνητικές, συνέπειες των συνιστωσών του.
















































