Ingredienserna i Wrinkle Cream



Det finns många typer och märken av receptfria skrynkla grädde , alla av dem bjudet att vara den bästa, den mest avancerade, eller det ultimata vapnet i kampen mot rynkor. Några av dem innehåller ingredienser som kan minska uppkomsten av rynkor. Dessa ingredienser ingår tretinoin, alfasyrorna hydroxy (AHA), beta hydroxy syror (BHA), glykolsyra, salicylsyra, mjölksyra, triklorättiksyra, fenol, och Q10, bland annat. Låt oss undersöka hur några av dessa ingredienser skulle kunna bidra till att förebygga rynkor.

Alpha hydroxy syror är ett samlingsbegrepp för syror som härrör från livsmedel. Dessa syror innehåller glykolsyra, mjölksyra, äppelsyra, citronsyra och vinsyra. Genom att minska celladhesion i det översta lagret av huden, Alpha Hydroxy syror främja förnyelse av hudens yttre ytan genom exfoliering. Glykolsyra, som har den minsta molekylära storlek och därmed bättre möjligheter att penetrera huden för maximal effektivitet, är den AHA mest populärt används i skrynkla grädde.

Beta hydroxy syror har en liknande funktion som alpha hydroxy syra. Dessa främja spridande av det yttre lagret av huden för att främja framväxten av en nyare, yngre hy yta. Den största skillnaden mellan de två är att den förra är fettlösliga medan den senare är vattenlösligt. Eftersom det är fettlösliga, BHAs penetrera fet hy bättre än AHA kan. Salicylsyra, som produceras av biosyntesen av proteinet fenylalanin är BHA mest använda i skrynkla grädde och andra kosmetiska anti aging preparat.

Tretinoin är vitamin A i sin syra. Det används framför allt för behandling av acne vulgaris och pilaris keratos, ett tillstånd som kallas också kyckling huden och kännetecknas av förekomsten av grova ojämnheter på huden. Det främjar förnyelsen av hudceller och ökar produktionen av kollagen, en bindväv protein som är huvudbeståndsdelen i huden. Denna åtgärd hjälper skrynkla grädde användare har yngre hud.

Triklorättiksyra, en analog till ättiksyra, är en annan skrynkla grädde ingrediens. Även känd som trichloroethanoic syra, det är en vanlig komponent i kosmetiska preparat används vid kemisk peeling, borttagning av tatueringar, och vårtor behandling. Den dödar hudceller, vilket uppmuntrar skapandet av nya celler. Den regenererade huden blir då smidigare och har färre rynkor än den gamla ytan.

Fenol, även känd som karbolsyra, användes som antiseptiskt medel på 1800-talet. Det hindrar ultraviolett ray skada på huden och är en exfoliant. Eftersom det skyddar huden från de skadliga solstrålarna och uppmuntrar avgivande av döda hudceller, det är en vanlig ingrediens i solskydd lösningar och många märken av skrynkla grädde, liksom av hårfärgningsmedel och hudtonande preparat.

Q10, mer känd i vetenskapliga kretsar coenzym Q10 är en vitamin-liknande substans som är livsviktig för den normala funktionen av celler. Närvarande i varje cell i kroppen, det är en potent antioxidant och spelar en avgörande roll i produktionen av energi. Det är en kraftfull komponent i skrynkla grädde eftersom det motverkar skador orsakade av fria radikaler och skyddar huden mot UV-strålar och därigenom minska förekomsten av rynkor och linjer i ansiktet.

Det finns många olika anti aging krämer som finns på marknaden. Innan du använder någon särskild skrynkla grädde, är det bäst att ta reda på om de välgörande, såväl som de negativa, effekter av dess komponenter.

Säga vad man tycker